مهندس تقوی رئیس مرکز علمی کاربردی آذین خودرو در یک گفتگوی اختصاصی با سایت عصر رسانه به سئوالات مطرحه شده پاسخ داد

تولید ثروت ازدیدگاه دانشگاه جامع علمی کاربردی برابر است با بکارگیری توام علم و عمل

به گزارش سایت عصر رسانه ؛ مهندس محمد تقوی نیا رئیس مرکز علمی کاربردی آذین خودرو البرز روزهای شیرین به سئوالات مطرح شده پاسخ داد

تقوی نیا که از سال گذشته عهده دار مدیریت این مرکز آموزشی شده به مدت 4 سال نیز عضویت در هیئت علمی دانشگاه جامع استان البرز را در سوابق علمی و اجرایی خود دارد.

 آنچه در زیر می خوانید ماحصل گفت و گو با وی می باشد:

 وی با ارائه توضیحاتی در خصوص مرکز آموزشی علمی کاربردی آذین خودرو البرز اظهار کرد: شرکت آذین خودرو با توجه به قدمت صنعتی خود و نگاه علمی حاکم بر مجموعه در جهت تحقق اهداف آموزشی و توسعه­ای خود در مهرماه سال 1391 اقدام به تاسیس مرکز آموزش علمی کاربردی تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز نموده و فعالیت آموزشی خود را با پذیرش 20 دانشجو در دوره­ی کاردانی پودمانی و در رشته کنترل کیفیت خودرو آغاز نمود. در حال حاضر و پس از گذشت 3سال از تأسیس مرکز، تعداد دانشجویان به بیش از 500 نفر و تعداد رشته های این مرکز به 16 رشته در مقطع کاردانی و 5 رشته در مقطع کارشناسی رسیده است. رئیس مرکز علمی کاربردی آذین خودرو ادامه داد: مدیریت گروه صنعتی پژوهشی آذین خودرو همزمان با افزایش و ارتقاء رشته­ها، به تجهیز فضای کالبدی مرکز، بهینه سازی و ساخت بیش از 6 کلاس جدید، بوفه، نمازخانه، سایت کامپیوتر، آزمایشگاه، فضای اداری، کتابخانه و راه اندازی انتشارات اقدام نموده است و تداوم روند توسعه فضای آموزشی را در برنامه های آتی خود مد نظر دارد.دانشجویان این مرکز می توانند ضمن فراگیری دانش تئوری، از امکانات و توانمندی­های مجموعه کارخانجات گروه صنعتی پژوهشی آذین خودرو برای افزایش توان مهارتی و کاربردی خود و تبدیل شدن به نیروی متخصص استفاده نمایند. مسلماً این دانشجویان پس از دانش آموختگی قادرند با بهترین کارایی و بهره­وری در صنایع تولیدی خصوصاً صنعت خودرو و دیگر صنایع مرتبط مشغول به کار شوند. این مرکز در بخش تحقیق و پژوهش توانسته است با دعوت از مدرسین برجسته علمی- پژوهشی مرتبط با صنعت و انتصاب مدیران گروه­های آموزشی کارآمد، تشکیل جلسات مستمر شورای آموزشی و بهره گیری از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی گروه صنعتی و پژوهشی آذین خودرو در عرصه آموزش های علمی- کاربردی گام بردارد. همچنین با همکاری مدرسین درصدد تدوین دوره و تک پودمان متناسب با نیازهای بخش صنعت با هدف ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم.

 

تقوی نیا در رابطه با راه اندازی این مرکز بیان کرد: با توجه به اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان البرز و پیگیریها و تلاشهای مستمر ریاست محترم واحد استانی در خصوص امر پژوهش، ارتقاء سطح پژوهشى مرکز ، ایجاد روحیه ى پژوهشى در میان دانشجویان، این وظیفه و مسئولیت را ایجاب می کند تا در تمامی زمینه های پژوهشی، و در موضوعاتی مانند کشف استعدادهای مخترع، مبتکر و نوآور همچنین چاپ کتب، مقالات و نشریات، حضور موثر در نمایشگاههای مختلف استانی، برگزاری کارگاههای آموزشی داشته باشیم. همچنین با مشارکت و فعالیت انجمن علمی مرکز با هماهنگى مدیران گروه ها و مدرسین هدفگذاری و برنامه ریزی بصورت منسجم تدوین و اجرا گردد.

 وی با بیان اینکه خوشبختانه مدیران شرکت آذین خودرو علی الخصوص مدیرعامل این شرکت از برترین های عرصه کارآفرینی و همواره حمایت کننده رشته های درسی مرتبط با این حوزه بوده اند، افزود: نگاه مدیران مجموعه آذین خودرو به رشته های این مرکز و دانشجویان آن کاربردی بوده و همیشه به دنبال کار آفرینی ، تغییر و تحول می باشند.

 این مسئول عنوان کرد: همجواری مرکز آموزش و کارخانه آذین خودرو بزرگترین مزیت و در عین حال بهترین فرصت را در اختیار دانشجویان و مدرسان مرکز قرار داده تا شعار پیوند صنعت و دانشگاه را جامه عمل بپوشاند. در همین ارتباط و در جهت تحقق استراتژی مدیر عامل محترم گروه صنعتی آذین خودرو مبنی بر ایجاد تحول در نگرش و عمل افراد و در نتیجه بهینه سازی فرایند تولید، این فرصت در اختیار مرکز قرار داده شده تا با مشارکت در برنامه ها و فعالیتهای کارخانه در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی و تعریف مشکلات بخش صنعت در قالب پروژه های پژوهشی گروهی توسط دانشجویان کوشا و مدرسان فرهیخته از این فرصت بوجود آمده استفاده گردد که امیدواریم با جدیت و تلاش بیشتری ادامه یابد. لذا، مدرسان مرکز با استفاده از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری موجود می توانند برای کسب مهارت توسط دانشجویان، دروس عملی و کارگاهی را نیز برگزار نمایند.

 مهندس تقوی نیا درخصوص  رشته ی مورد استقبال در این مرکز اظهار کرد: تاکنون درمقطع کاردانی رشته مدیریت کسب و کارجذابیت بالایی برای دانشجویان این مرکز داشته  و درمقطع کارشناسی نیز رشتهی حسابداری صنعتی، مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است.

 تقوی نیا از مشکلات موجود نیز سخن گفت و افزود:  به دلیل مشخص نبودن حداقل قابلیت های علمی و عملی برای فارغ التحصیل شدن در نظام آموزش عالی کشور، گرفتن حداقل نمره قبولی پیش شرطی برای اخذ مدرک فارغ التحصیلی است. ارزش دانش را بازار کار به آن میدهد. وقتی تکنسینهایی را آموزش می دهید اگر بازار به آن ارزش ندهد و از آن استقبالی صورت نگیرد، آن مهارتها جایگاهی پیدا نمی کند و اینها در دنیای رقابت جوابگو نیست. شرایط نامساعد اشتغال و اهمیت ندادن به فارغ التحصیلان ممتاز، سبب بی انگیزه شدن و از بین رفتن علاقه مندی جمع کثیری از دانشجویان به ویژه در مقطع کارشناسی به فراگیری دروس نظری و فعالیت های عملی شده است. این شرایط سبب پرورش فارغ التحصیلانی می شود که دارای روحیه علمی نبوده و در عین ناتوانی در کسب مدارج علمی بالاتر، روحیه کارآفرینی و یافتن کسب و کار مناسب را ندارند. این مشکل زمانی نمود بیشتری خواهد داشت که مدرسان و مربیان آشنایی جامع و کاملی با مفاهیم و فرآیندهای واحدهای تولیدی و خدماتی نداشته باشند. لذا، جهت از بین بردن این نقطه ضعف اساسی، مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت آذین خودرو با دقت زیاد به انتخاب و بکارگیری مدرسان مجرب و رصد فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی آنان همت گمارده است تا در کنار سطح علمی دانشجویان رسالت خود را که همان  کسب مهارت های عملی دانشجویان می باشد را ارتقا بخشد.

 وی علمی کاربردی را دارای پتانسیل لازم برای رقابت با سایر دانشگاه ها ارزیابی کرد و گفت: حرکت دانشگاه علمی کاربردی در مسیر تدوین دوره و پودمان¬های های جدید و تک پودمان است که با جدیت این هدف در حال پیگیری است. تقوی نیا عنوان کرد: از ویژگی های برجسته دوره های علمی کاربردی ارائه دروس کاربینی و کارورزی است که می شود از نتایج آنها پژوهش، دانش فنی، اختراع ، ابتکار و نو آوری استخراج کرده که این مسئله با همت و تلاش مدرسین و دانشجویان امکانپذیر خواهد بود.

 وی با تحسین نگاه مثبت مدیران شرکت آذین خودرو نسبت به کارآفرینی دانشجویان گفت: مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت آذین خودرو با هدف تربیت نیروهای کارآمد، خلاق،  توانمند وکارآفرین مورد نیاز صنعت کشور،همچنین با رویکرد ایجاد مرکزی نمونه در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز در حوزه های آموزش، پژوهش، دانشجویی و فرهنگی و... بدنبال تحقق اهدافی همچون؛ جذب و بکارگیری مدرسان نمونه، نخبه و با تجربه در امر آموزش، بهبود مستمر در توسعه بیش از پیش امکانات، منابع و فضای آموزشی، افزایش کیفیت سطح خدمات رفاهی و کمک آموزشی دانشجویان، پذیرش وآموزش رشته های تخصصی ومورد نیاز جامعه، تعامل وهمکاری با کلیه مراکز آموزشی، ارتقاء سطح فعالیتهای پژوهشی وفرهنگی دربین دانشجویان، ایجاد فرهنگ بهبود مستمر در کلیه امور مرکز در جهت افزایش کیفیت خدمات آموزشی، اجرای آموزشهای فوق برنامه، جهت غنی سازی مهارتهای دانشجویان می­باشد.

وی درپایان تصریح کرد : از امتیازات برجسته مرکز آموزش علمی کاربردی آذین خودرو که در مراکز دیگر استان کمتر شاهد آن هستیم، بازدید هیئتها و شرکتهای صنعتی است که از سایر کشورها جهت بازدید به آذین خودرو آمده که این خود سبب معرفی دانشگاه جامع علمی کاربردی به نمایندگان بخش صنعت سایر کشورهاست که همسو با رویکردهای دولت محترم و دانشگاه می باشد.

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...